Szezámmagos karika

2007 május 21. | Szerző: |

 

Ez nálam gyenge pontnak számított.
Már én is túl voltam néhány kenyérféleség kipróbálásán (Jamie, és
Stahl-recepten), de valahogy mindig a kéreg volt az erősebb. Nem éreztem rá az
ízére, nem kaptam el a ritmust, így a kenyerek többsége ehetetlen volt.

Most viszont kezdek belelendülni.
Már túl vagyok egy hajdina kenyeren,
  Mamma francia szezámmagos kenyerén, és a svéd Anne zsemléin. 

Legutóbb a Holló és társa kiadó Kenyérsütés
otthon c. könyvéből készült szezámmagos karikákat késztettem el.

Szezámmagos karikák
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor,
1, 25 dl joghurt, 1 teáskanál
só, 2 evőkanál olívaolaj,

szezámmag, 1 teáskanál ékezési keményítő.

 Ebből az
adagból 12 karika lesz, nekem elég volt 6 darab, így mindennek csak a felét
vettem.

Elkészítése: Az élesztőt, a cukorral és 1,25 deci meleg vízzel
felfuttattam (pontosabban a
  fele
mennyiségű liszthez kb.
0,8
deci
vizet), kb. 15 percig pihentettem. Majd egy nagy
tálba beleszórtam a lisztet, az élesztőt, a joghurtot, a sót és az olajat. Néhány
percig géppel dagasztottam, majd kézzel átgyúrtam. Letakarva egy órát
pihentettem. A tésztát 12 egyenlő darabra (mint említettem én fele tésztát
csináltam és 6 karikát) osztottam,
 
egyenként kb. 18-20 cm-es rúddá sodortam, majd karikára formáztam.

Egy sütőlemezre sütőpapírt tettem
és a karikákat ráhelyeztem. Ismét egy órát pihentettem.

Az étkezési keményítőt 8 evőkanál
vízben elkevertem és felforraltam. Ezzel bekentem a karikákat, majd megszórtam szezámmaggal.
Úgy kb. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsült.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. maci says:

    Dobtam neked egy hógolyót! Részletesebben itt olvashatsz róla: http://href.hu/x/2r5o
    Jó szórakozást!

  2. kosarask says:

    Én régóta szeretek sütni-főzni, nagymamámtól tanultam, falun élt és igazi kenyereket sütött.Én is próbáltam, többnyire sikerült, de 3 pici gyerek mellett nincs időm.Új, gyors sütiket készítek, például a liszt-túró-vaj alapra szórunk bőven szezámmagot, és a gyerekekkel vágjuk formára.Apropó befőzés: nálunk a sárgarépa lekvár nyerő.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!