Erdészné levese

 

Erőteljes, aromás íze isteni gombaszószos spagettiben, pizzán, salátába keverve és levesbe egyaránt. Szegény csiperke, már jó ideje száműzve van a konyhámból.

Erdei gombakrém leves

Elkészítése: 5 dkg vajon megpárolok egy fej vöröshagymát. Rászórok egy csésze vegyes gombamixet és tovább párolom. Így rotyog a saját levében egy darabig. Néha egy-egy löttyintés vizet öntök alá. Fűszerezem sóval, borssal, egy kiskanál majorannával, ugyanennyi rozmaringgal és kakukkfűvel. Megszórom egy evőkanál liszttel és felöntöm 9 dl húslével (vagy forró vízben fololvasztott zölségleveskockával) és összeforralom. Majd az egészet összeturmixolom, egy-két evőkanál főzőtejszínnel tovább krémesítem. Tálaláskor pirított kenyérkockával megszórom.

Címkék:
Tovább a blogra »