Erdészné levese

2007 április 14. | Szerző: |

 

Erőteljes, aromás íze isteni gombaszószos spagettiben, pizzán, salátába keverve és levesbe egyaránt. Szegény csiperke, már jó ideje száműzve van a konyhámból.

Erdei gombakrém leves

Elkészítése: 5 dkg vajon megpárolok egy fej vöröshagymát. Rászórok egy csésze vegyes gombamixet és tovább párolom. Így rotyog a saját levében egy darabig. Néha egy-egy löttyintés vizet öntök alá. Fűszerezem sóval, borssal, egy kiskanál majorannával, ugyanennyi rozmaringgal és kakukkfűvel. Megszórom egy evőkanál liszttel és felöntöm 9 dl húslével (vagy forró vízben fololvasztott zölségleveskockával) és összeforralom. Majd az egészet összeturmixolom, egy-két evőkanál főzőtejszínnel tovább krémesítem. Tálaláskor pirított kenyérkockával megszórom.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ildikó says:

    Kedves Marmelade, hol lehet venni a fagyasztott gomba-mixet???

  2. marmalade says:

    Szerintem a nagyobb szuermarketekben van. Én a Kaiser’s-ba vettem legutóbb.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!