Gesztenye szelet
2007 március 6. | Szerző: marmalade |
Azóta álmodozom erről a gesztenye szeletről, amióta Baby Rambutan oldalán (chestnut squares) pár hónappal korábban megláttam. Elképzeltem az állagát, lágy textúráját, éreztem a keserű csokimázzal enyhített édeskés ízét… Nem csalatkoztam.
Hozzávalók: egy csomag gesztenye massza (
Mérőeszköz: üres joghurtos doboz, vagy 2, 5 decis bögre.
A félbögrényi porcukrot habverővel elkevertem a két tojás sárgájával, a vajjal és a vanília aromával. Majd fakanállal folytattam a kevergetést: belereszeltem (de jó a krumplinyomó is) a gesztenyemassza felét. Fakanállal átforgattam. Hozzáadtam a sütőporral elkevert liszt felét, a tejszínhabot majd beleforgattam a fél adag, 2 evőkanál cukorral keménnyé vert tojás fehérjét is. Belereszeltem a maradék gesztenyét, a lisztet és a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 20 perc alatt megsült.(Én óvatos duhaj voltam és kicsi tepsit (18x24cm-es) használtam, de legközelebb a 20 x 34-esbe fogom, legfeljebb egy kicsivel laposabb lesz és a sütési idő is rövidül 3-4 perccel). Tetejét csokimázzal kentem be: ehhez gőz fölött egy kevés vízzel és olajjal megolvasztottam a csokoládét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
megmentettél!:))))) Nem volt semmi 5letem, mit süssek húsvétra, ez az egyik sütinek kiválóan megfelel:)))