Vega bolognai spagetti

Van úgy, hogy a vércse-típusú húsevő (mint amilyen én is vagyok) megáll és szusszan egyet. Most valahogy nem kívánom annyira a húst, meg egy régi hagyományomat ébresztem fel és húsmentes napokat tartok húsvétig. A szervezet számára hasznos, húsban találhtó fehérjéket  számos más termékből (tofu, szója, panir (indiai házisajt) stb. tudom  pótolni, a halat meg nem tartom húsnak(?!). Úgyhogy aggodalomra semmi ok, egyenlőre még tartom magam

(igaz, az elején vagyunk, de elvileg nem vagyok már kezdő
  a negyven napos böjtben). És jó tudni, hogy a gasztroblogozók táborában sem vagyok ebben egyedül.

A Zuram meg ha

mangalícát kíván, hát megsütöm neki…

Vega bolognai spagetti

Elkészítése:

3 evőkanál szójagranulátumot annyi vízben áztatok, hogy egy

kicsivel ellepje. Majd 2 evőkanál olajon megpárolok egy fej apróra vágott vörös

hagymát, továbbá egy szál sárgarépát és egy kisebb fej céklát lereszelve, egy

negyed cikk zellert szintén hozzáreszelve.Ezt keverem, kavarom, párolom.

Felöntöm paradicsom-szósszal (két kis sűrített paradicsomkonzervet
3 deci vízzel felhigítom),

fűszerezem kis vegetával, oregánóval, kakukfűvel,
majorannával, sóval, borssal. Alacsony tüzön

párolom-főzöm.Legvégül besűrítem egy evőkanál étkezési keményítő és 3 evőkanál

víz keverékével. Spagettivel, reszelt sajttal a tetején a
  szokásos módon fogyasztom.

Címkék:
Tovább a blogra »