Vega bolognai spagetti

2007 február 28. | Szerző: |

Van úgy, hogy a vércse-típusú húsevő (mint amilyen én is vagyok) megáll és szusszan egyet. Most valahogy nem kívánom annyira a húst, meg egy régi hagyományomat ébresztem fel és húsmentes napokat tartok húsvétig. A szervezet számára hasznos, húsban találhtó fehérjéket  számos más termékből (tofu, szója, panir (indiai házisajt) stb. tudom  pótolni, a halat meg nem tartom húsnak(?!). Úgyhogy aggodalomra semmi ok, egyenlőre még tartom magam
(igaz, az elején vagyunk, de elvileg nem vagyok már kezdő
  a negyven napos böjtben). És jó tudni, hogy a gasztroblogozók táborában sem vagyok ebben egyedül.

A Zuram meg ha
mangalícát kíván, hát megsütöm neki…

Vega bolognai spagetti

Elkészítése:
3 evőkanál szójagranulátumot annyi vízben áztatok, hogy egy
kicsivel ellepje. Majd 2 evőkanál olajon megpárolok egy fej apróra vágott vörös
hagymát, továbbá egy szál sárgarépát és egy kisebb fej céklát lereszelve, egy
negyed cikk zellert szintén hozzáreszelve.Ezt keverem, kavarom, párolom.
Felöntöm paradicsom-szósszal (két kis sűrített paradicsomkonzervet
3 deci vízzel felhigítom),
fűszerezem kis vegetával, oregánóval, kakukfűvel,
majorannával, sóval, borssal. Alacsony tüzön
párolom-főzöm.Legvégül besűrítem egy evőkanál étkezési keményítő és 3 evőkanál
víz keverékével. Spagettivel, reszelt sajttal a tetején a
  szokásos módon fogyasztom.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!