Vega bolognai spagetti
2007 február 28. | Szerző: marmalade |
Van úgy, hogy a vércse-típusú húsevő (mint amilyen én is vagyok) megáll és szusszan egyet. Most valahogy nem kívánom annyira a húst, meg egy régi hagyományomat ébresztem fel és húsmentes napokat tartok húsvétig. A szervezet számára hasznos, húsban találhtó fehérjéket számos más termékből (tofu, szója, panir (indiai házisajt) stb. tudom pótolni, a halat meg nem tartom húsnak(?!). Úgyhogy aggodalomra semmi ok, egyenlőre még tartom magam
(igaz, az elején vagyunk, de elvileg nem vagyok már kezdő a negyven napos böjtben). És jó tudni, hogy a gasztroblogozók táborában sem vagyok ebben egyedül.
A Zuram meg ha
mangalícát kíván, hát megsütöm neki…
Vega bolognai spagetti

Elkészítése:
3 evőkanál szójagranulátumot annyi vízben áztatok, hogy egy
kicsivel ellepje. Majd 2 evőkanál olajon megpárolok egy fej apróra vágott vörös
hagymát, továbbá egy szál sárgarépát és egy kisebb fej céklát lereszelve, egy
negyed cikk zellert szintén hozzáreszelve.Ezt keverem, kavarom, párolom.
Felöntöm paradicsom-szósszal (két kis sűrített paradicsomkonzervet
fűszerezem kis vegetával, oregánóval, kakukfűvel, majorannával, sóval, borssal. Alacsony tüzön
párolom-főzöm.Legvégül besűrítem egy evőkanál étkezési keményítő és 3 evőkanál
víz keverékével. Spagettivel, reszelt sajttal a tetején a szokásos módon fogyasztom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: