Citromos csirkemell olívabogyós, póréhagymás raguval

 

És azóta én biza locsolom. Nagyon kellemes, pikáns, kicsit savanykás ízt ad ennek az ételnek, ahogy összemosódik benne a vajas szaftban párolt két-háromféle hagyma, a citrom leve, a fűszerek és az olíva-kapribogyó együttese.

Hozzávalók:

–  fejenként fél csirkemell-filé,

– kb. 10 dkg vaj

– 1 fej vöröshagyma,

– 1 szál póréhagyma,

– 1 gerezd fokhagyma,

– kb. 10 dkg nagy olíva bogyó,

– 2 evőkanál kapribogyó, levestül,

– 1 citrom

– 1-1 kiskanál sáfrány, kardamom (őrölt), oregánó,

– csipetnyi só, bors,

– 1,5-2 dl húslé (vagy fél zöldségleves kocka vízben feloldva.

Elkészítése: a  húst sózom, borsozom és mindkét oldalát a vajban fehéredésig sütöm. A húst egy tányérra kiteszem, a vajas lében megpárolom, de inkább csak egy kicsit fonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát és a karikára szelt pórét, fokhagymát. Visszateszem a húst és ráfacsarom a citrom levét. Hozzáadom a kapribogyót, az olívabogyót, a fűszereket(sáfrány, kardamom, oregánó) és felöntöm 1,5 – 2 deci  húsleveslével. Én ezt most zöldségkockából nyertem. Kb. 10 percig főzöm benne, az elején lefedve, majd fedő nélkül, hogy jól átjárják a zamatok. Figyelem: a sóval csínján kell bánni, mert a leveskocka sós és a citromlé is azzá teszi!

Köretnek párolt rizst, vagy  burgonyapürét javaslok.
Címkék: , ,
Tovább a blogra »