Citromos csirkemell olívabogyós, póréhagymás raguval
2007 február 16. | Szerző: marmalade |
És azóta én biza locsolom. Nagyon kellemes, pikáns, kicsit savanykás ízt ad ennek az ételnek, ahogy összemosódik benne a vajas szaftban párolt két-háromféle hagyma, a citrom leve, a fűszerek és az olíva-kapribogyó együttese.
Hozzávalók:
– fejenként fél csirkemell-filé,
– kb. 10 dkg vaj
– 1 fej vöröshagyma,
– 1 szál póréhagyma,
– 1 gerezd fokhagyma,
– kb. 10 dkg nagy olíva bogyó,
– 2 evőkanál kapribogyó, levestül,
– 1 citrom
– 1-1 kiskanál sáfrány, kardamom (őrölt), oregánó,
– csipetnyi só, bors,
– 1,5-2 dl húslé (vagy fél zöldségleves kocka vízben feloldva.
Elkészítése: a húst sózom, borsozom és mindkét oldalát a vajban fehéredésig sütöm. A húst egy tányérra kiteszem, a vajas lében megpárolom, de inkább csak egy kicsit fonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát és a karikára szelt pórét, fokhagymát. Visszateszem a húst és ráfacsarom a citrom levét. Hozzáadom a kapribogyót, az olívabogyót, a fűszereket(sáfrány, kardamom, oregánó) és felöntöm 1,5 – 2 deci húsleveslével. Én ezt most zöldségkockából nyertem. Kb. 10 percig főzöm benne, az elején lefedve, majd fedő nélkül, hogy jól átjárják a zamatok. Figyelem: a sóval csínján kell bánni, mert a leveskocka sós és a citromlé is azzá teszi!
Köretnek párolt rizst, vagy burgonyapürét javaslok.
Köretnek párolt rizst, vagy burgonyapürét javaslok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: