Sült gyümölcsdesszert, babáknak

2007 február 8. | Szerző: |


Lányom hét hónapos lett, és már látszik rajta, hogy kezd anyucika nyomdokában járni. Már ami a nassolást illeti. Édes szájú lesz a gyerek. Kedvenc csemegéje a sült banán-sült alma püré, aminek  elégedett durmogással és lendületes-lelkes levegőbe rugkapálással ad nyomatékot.
    A két gyümölcs eme roppant egyszerű és ízletes elkészítési módját, még a Kismama újság korábbi számában olvastam –ennek ellenére sok anyukatárs elcsodálkozik, hogy sült alma – sült banán? Igen. És tényleg nagyon finom. Ráadásul a banán keményítő tartalma sütés alatt feloldódik, ezért jobban emészthető, a gyümölcs húsa krémszerű lesz.    
      
       
Elkészítése: a két gyümölcsöt héjastól kell a sütőbe tenni. Én egy alufóliával kibélelt kisebb tepsibe teszem és kb. 15-20 percig sütöm. Akkor jó, amikor a banán héja megbarnult, az alma pedig megrepedezett. A gyümölcsök belsejét kikaparom és villával szétnyomkodom, majd egy picit botturmixolom. Ha hígabb pépet szeretnénk kapni, akkor néhány evőkanál forralt vízzel, vagy baba almalével lehet higítani. Vitamindús, tápláló csemege a kicsi gourmanoknak.
Szívesen fogadom kismama kollegínák újjításait, receptjeit!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!