Sült gyümölcsdesszert, babáknak
2007 február 8. | Szerző: marmalade |
Lányom hét hónapos lett, és már látszik rajta, hogy kezd anyucika nyomdokában járni. Már ami a nassolást illeti. Édes szájú lesz a gyerek. Kedvenc csemegéje a sült banán-sült alma püré, aminek elégedett durmogással és lendületes-lelkes levegőbe rugkapálással ad nyomatékot.
A két gyümölcs eme roppant egyszerű és ízletes elkészítési módját, még a Kismama újság korábbi számában olvastam –ennek ellenére sok anyukatárs elcsodálkozik, hogy sült alma – sült banán? Igen. És tényleg nagyon finom. Ráadásul a banán keményítő tartalma sütés alatt feloldódik, ezért jobban emészthető, a gyümölcs húsa krémszerű lesz.
A két gyümölcs eme roppant egyszerű és ízletes elkészítési módját, még a Kismama újság korábbi számában olvastam –ennek ellenére sok anyukatárs elcsodálkozik, hogy sült alma – sült banán? Igen. És tényleg nagyon finom. Ráadásul a banán keményítő tartalma sütés alatt feloldódik, ezért jobban emészthető, a gyümölcs húsa krémszerű lesz.

Elkészítése: a két gyümölcsöt héjastól kell a sütőbe tenni. Én egy alufóliával kibélelt kisebb tepsibe teszem és kb. 15-20 percig sütöm. Akkor jó, amikor a banán héja megbarnult, az alma pedig megrepedezett. A gyümölcsök belsejét kikaparom és villával szétnyomkodom, majd egy picit botturmixolom. Ha hígabb pépet szeretnénk kapni, akkor néhány evőkanál forralt vízzel, vagy baba almalével lehet higítani. Vitamindús, tápláló csemege a kicsi gourmanoknak.
Szívesen fogadom kismama kollegínák újjításait, receptjeit!
Szívesen fogadom kismama kollegínák újjításait, receptjeit!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: