Különleges édesség egyszerűen: sós mogyoróvajas tiramisu
2016 május 22. | Szerző: marmalade |
Igen, megint. Kicsit rákattantam a sós mogyoróvajra,tudom. Most tiramisu krémébe keverve került feltálalásra. Isteni fonom. Egyszerű és gyorsan összedobható édesség.
Sós mogyoróvajas tiramisu
Hozzávalók (6 különböző méretű pohárhoz):
120 g piskóta tallér
1 dl főzött kávé
A sós mogyoróvajas réteghez:
250 g krémsajt (mascarpone)
5 evőkanál sós mogyoróvaj (peanut butter)
200 ml cukrészhab
4 evőkanál porcukor (kb.)
Csokiöntet:
150 ml sűrített tej
100 g étcsokoládé
A piskóta tallért locsoljuk meg néhány kanál kávéval.
A krémhez a sós mogyoróvajat keverjük össze a mascarponéval és ízesítsük porcukorral. A tejszínhabot verjük fel és dolgozzuk össze a krémmel.
A csokiöntethez melegítsük fel a sűrített tejet és tördeljük bele az étcsokoládét. Keverjük el csomómentesre.
Rétegezük a pohárba:
kávéba áztatott piskóta, sós mogyorókrém, csokiöntet,
majd megint
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: