Kardamomos, mandulás latte (vegán)

2015 december 11. | Szerző: |

A reggeli rituálém része egy bögre tejeskávé elfogyasztása. Ha egészségtudatosabb korszakomat élem, vagy ha épp göthösebb vagyok és a krákogós torkomnak nem tesz jót a tej, akkor lecserélem mandula-, kókusz-, vagy rizstejre. Mint most. A klasszikus tejeskávé alternatívája.

mandulatejeskardamomoslatte1

Került még bele kardamom, az arab és az indiai konyha egyik kedvenc fűszere. Mivel melegítő energiájú étel kifejezetten jól esik hűvösebb időben. Csillapítja a köhögést, rossz emésztésre pedig rendkívül jótékony hatású. Sajnos mag formában nem volt itthon, bár úgy erőteljesebb a hatása és az aromája), így por formájában került a kávéba.

Kardamomos, mandulás latte

Hozzávalók:

1/2 bögre mandulatej

1/4 kiskanál őrölt kardamom (vagy 1 egész zöld kardamom mag)

2 kiskanál juharszirup

1/2 bögre főzött kávé

mandulatejeskardamomoslatte

Egy lábosban melegítsük össze a mandulatejet a kardamommal. Habosítsuk fel. (Ha kardamom magot használunk, azt habosításnál vegyük ki!)

Öntsük a pohárba a kávét, ízesítsük juharsziruppal, majd  öntsük fel a habos, kardamomos mandulatejjel.

kardamomosmandulaslatte

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!