Mediterrán hummusz: csicserikrém aszalt paradicsommal, kapribogyóval
2014 április 28. | Szerző: marmalade |
Valamiért a klasszikus hummusz nem vált kedvencemmé, hiányoltam belőle a pikáns ízeket. Most viszont feltunningoltam egy kis maradék aszalt paradicsommal, kapribogyóval és isteni tunkolós fogás lett belőle.
A csicseriborsókrém alapja maga a csicseriborsó (a legjobb, ha konzerv, mert nem kell órákon át főzni), olíva olaj, tahini (szezémkrém) és citromlé. Kerül még bele némi fokhagyma és fűszerek. Ez lehet római kömény, koriander, pirospaprika…stb. Én most ezeket a fűszereket mellőztem és aszalt paradicsommal, kapribogyóval gazdagítottam.
Mediterrán humusz
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- kb. 130 ml olíva olaj
- 1 kiskanál tahini
- fél citrom leve
- 4 aszalt paradicsom
- 1 kiskanál kapribogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi só
Öntsük le a levet a csicseriborsóról és az összes hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.
Az olaj mennyisége ízlés szerint változhat. Ennyi azért kell bele, hogy ne legyen száraz, de egy-két löttyintésnyit lehet még hozzáadni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: