Mogyorós, fahéjas teakenyér

2013 szeptember 27. | Szerző: |

Mogyorós, fahéjas és csokis teakenyér

Mogyorós, fahéjas és csokis teakenyér

A kásák, amerikai palacsinták, kuglófok sorába nagyon jól illik a teakenyér, olykor  kifejezetten jólesik reggelire a kakaó, vagy a tejeskávé mellé. Rengetegféle verzióban el lehet elkészíteni, ez most egy mogyorós, fahéjas, csokis változat. Jól tárolható, könnyen szeletelhető. Még a kicsi is rájárt. Szó szerint, gyakran visszament a konyhába, hangos reklamálással (halandzsabeszéd) mutogatott az asztal felé.

 

Hozzávalók:

120 g puha margarin, 180 g cukor, 3 tojás, 100 g liszt, 1 kiskanál sütőpor, 70 g darált mogyoró, 100 ml tej, 2 kiskanál fahéj, 2 evőkanál kakaópor

 

  1. Keverjük krémesre a puha vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
  2. Szórjuk bele a sütőporral elkevert lisztet, adjuk hozzá a mogyorót is, és fokozatosan keverjük hozzá a tejet.
  3. Felezzük el a tésztát, az alapot kanalazzuk egy hoszzúkás sütőpapírral bélelt formába, a maradék masszába keverjük bele a fahéjat és a kakaóport  és kanalazzuk az alapmassza tetejére. Egy kanál végével húzzuk márványosra.
  4. Előmelegített sütőbe, közepes hőfokon süssük kb. 35-40 percig.

átdolgMogyorósFahéjas

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!