Mogyorós, fahéjas teakenyér
2013 szeptember 27. | Szerző: marmalade |
A kásák, amerikai palacsinták, kuglófok sorába nagyon jól illik a teakenyér, olykor kifejezetten jólesik reggelire a kakaó, vagy a tejeskávé mellé. Rengetegféle verzióban el lehet elkészíteni, ez most egy mogyorós, fahéjas, csokis változat. Jól tárolható, könnyen szeletelhető. Még a kicsi is rájárt. Szó szerint, gyakran visszament a konyhába, hangos reklamálással (halandzsabeszéd) mutogatott az asztal felé.
Hozzávalók:
120 g puha margarin, 180 g cukor, 3 tojás, 100 g liszt, 1 kiskanál sütőpor, 70 g darált mogyoró, 100 ml tej, 2 kiskanál fahéj, 2 evőkanál kakaópor
- Keverjük krémesre a puha vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
- Szórjuk bele a sütőporral elkevert lisztet, adjuk hozzá a mogyorót is, és fokozatosan keverjük hozzá a tejet.
- Felezzük el a tésztát, az alapot kanalazzuk egy hoszzúkás sütőpapírral bélelt formába, a maradék masszába keverjük bele a fahéjat és a kakaóport és kanalazzuk az alapmassza tetejére. Egy kanál végével húzzuk márványosra.
- Előmelegített sütőbe, közepes hőfokon süssük kb. 35-40 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: