Szedres csokitorta, the best!

2013 július 6. | Szerző: |

Szedres csokitorta

Még egy szülinapi torta az elmúlt időkből. Nagyon, nagyon, nagyon csokis. A szeder kifejezetten jót tesz neki, még akkor is, ha most még fagyasztott állapotában jutunk hozzá!

Szedres csokitorta

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 tojás,
  • 5 evőkanál cukor,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 2 keserű kakaópor,
  • 1 kiskanál sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg étcsokoládé,
  • 3,5 dl  habtejszín,
  • kb. 8 dkg porcukor
  • Díszítéshez: szeder, tortazselatin
  • 18 centis tortaforma
csokitortabest2mély

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd keverjük krémesre a tojások sárgáját a cukorral.  A cukros tojássárgához adjuk hozzá az átszitált lisztet, sütőport, kakaóport. Legvégül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 35 percig süssük.

Forraljuk fel a tejszínt és tördeljük bele a csokoládét.Kevergessük, tegyük vissza a tűzre, hogy sűrűsödjön. Izlés szerint adjunk hozzá porcukrot (nekem belement 4-5 evőkanálnyi) és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Néhány órára tegyük be a hűtőbe.
Verjük fel a krémet habbá.
Vágjuk a tortát 3 rétegre és kenjük meg a krémmel. Oldalára és a tetejére is jut bőven.
A tetejét díszítsük szederrel. A zsalatinport olvasszuk fel a kevés vízben az előírás szerint és kenjük a szederre.

 

You might also like:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Katalin Fekete says:

    Főzőtejszínt vagy habtejszínt kell használni a krémhez?
    Előre is köszi választ!

  2. Habtejszínt, mindenképpen! Bele is írtam a receptbe, hogy egyértelmű legyen!

  3. Jánosné Dr. Vágvölgyi says:

    kedves Marmalade légyszives a recept utolsó mondatát értelmezni
    köszönöm


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!