Görög pörkölt, zöldbabbal
2013 június 17. | Szerző: marmalade |
Nem túl tolakodóan, de talán a paradicsom és a babérlevél teszi könnyeddé ezt a görögös pörköltet? Még a nagy melegben is jól esik fogyasztani, tésztával, vagy csak úgy kenyér kíséretében. Ez utóbbi kifejezetten jól jön a szaft tunkolásához!
Görög zöldbabos pörkölt (πράσινα φασόλια και το χοιρινό κρέας)
- 50 dkg sertéshús ( lapocka)
- 1 közepes hagyma, nagyobb kockáravágva
- 3 gerezd fokhagyma, megtisztítva, kicsit összetörve
- 2 babérlevél
- 2-2 darab boróka bogyó, illetve szegfűbors
- 1 dl vörösbor
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (kb 450 g)
- 3-4 maroknyi zöldbab (francia bab)
- 1 csokor petrezselyem, felaprítva
- só és frissen őrölt bors
- olívaolaj
Kevés olajon pirítsuk meg a felkockázott húst. Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, babérlevelet, borókát és szegfűborsot. Pároljuk együtt néhány percig majd öntsük fel a borral. Ha elpárolgott adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és öntsük fel kb 1 dl vízzel. Néhányszor keverjük át és hagyjuk fedő alatt rotyogni, főni. Ha szükséges kicsi vizet még önthetünk alá. Nagyjából fél óra után hozzáadhatjuk a zöldbabot is, fedő alatt főzzük puhára a pörköltet. Tálaláskor hintsük meg petrezselyemmel.
Én kicsi csövestésztát főztem hozzá, de kenyér is jól illik mellé, különösen a tunkoláshoz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: