Görög pörkölt, zöldbabbal

2013 június 17. | Szerző: |

GörögPörkölt 033

Nem túl tolakodóan, de talán a paradicsom és a babérlevél teszi könnyeddé ezt a görögös pörköltet? Még a nagy melegben is jól esik fogyasztani, tésztával, vagy csak úgy kenyér kíséretében. Ez utóbbi kifejezetten jól jön a szaft tunkolásához!

 

Görög zöldbabos pörkölt (πράσινα φασόλια και το χοιρινό κρέας)

  • 50 dkg sertéshús ( lapocka)
  • 1 közepes hagyma,  nagyobb kockáravágva
  •  3 gerezd fokhagyma, megtisztítva, kicsit összetörve
  •  2 babérlevél
  •   2-2 darab boróka bogyó, illetve szegfűbors
  • 1 dl vörösbor
  •   1 doboz hámozott paradicsom konzerv (kb 450 g)
  • 3-4 maroknyi zöldbab (francia bab)
  •  1 csokor petrezselyem, felaprítva
  •  só és frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Görög pörkölt

Görög pörkölt

Kevés olajon pirítsuk meg a felkockázott húst. Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, babérlevelet, borókát és szegfűborsot. Pároljuk együtt néhány percig majd öntsük fel a borral. Ha elpárolgott adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és öntsük fel kb 1 dl vízzel. Néhányszor keverjük át és hagyjuk fedő alatt rotyogni, főni. Ha szükséges kicsi vizet még önthetünk alá. Nagyjából fél óra után hozzáadhatjuk a zöldbabot is, fedő alatt főzzük puhára a pörköltet. Tálaláskor hintsük meg petrezselyemmel.

Én kicsi csövestésztát főztem hozzá, de kenyér is jól illik mellé, különösen a tunkoláshoz.

pörkölt görögösen

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!