Last Minute bodzazselé
2013 május 29. | Szerző: marmalade |
Lassan elmossa az eső a bodza virágát, úgyhogy nem halaszthatom tovább én sem ezt az anyagot. Elérkeztünk a bodza utolsó felvonásához, lett belőle rengeteg üveg szörp, bodzás eperlekvár és most ez a zselé.
Tavaly készítettem először bodzazselét – a környezetemben levő gyerekek legnagyobb örömére – , mert rájártak, vajas kalácsra, (amerikai) palacsintára kenve imádták, és kérték tőlem ezt a tömény bodzaízt. Én pedig szívesen ajándékoztam belőle.
A legpraktikusabb akkor készíteni, amikor a bodzaszörpöt is csináljuk. Nagyjából egy liternyi szörpöt tovább forralok, míg, 7-8 decire összesűrűsödik, belekeverem a lekvárzselésítőt, kisebb üvegekbe töltöm, majd száraz dunsztba teszem. A zseléről annyit azért érdemes tudni, hogy az állás jót tesz neki, és két-három hét után nyeri el állagát.
Bodzaszörpöt én így csináltam, Ökoanyu pedig cukor nélkül.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: