Gondolkodj rózsaszínben: Epres, joghurtos chiffon piskóta
2013 május 13. | Szerző: marmalade |
Látszólag amolyan nőcis süti, mert eléggé rózsaszín, de a pasik is jóízűen ettek belőle! Beleértve az egyévesemet is, akinek ez volt az első édessége. (Igaz, csak egy mini adagnyi.); a legszebb húszas éveit élő unokaöcsémet, aki felváltva kínálta magának egy kávékrémes piskótával (értsd egyik kézbe ez, másik kézbe az), és a Zuramat is, aki később rezignáltan jegyezte meg, hogy AZ, már elfogyott? El, hát,mivel én sem vontam meg magamtól eme finom falatokat: a chiffon-piskóta tésztája pedig olyan könnyed, rugalmas, puha,jaj nagyon rá vagyok ám kattanva!
Epres, joghurtos chiffon piskóta
Hozzávalók:
(A)
4 tojás sárgája, 25 g porcukor, 40 ml növényi olaj, 100 g epres joghurt (+epersűrítmény 5-6 eperből, teaszűrőn átpépesítve)
(B)
80 g liszt fél kiskanálnyi sütőporral elkeverve
(C)
4 tojásfehérje, 60 g porcukor
Keverjük krémesre a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a gyümölcsjoghurtot és a pépes epersűrítményt.(A)
Verjük fel nagyon kemény habbá a tojásfehérjéket. Közben adagoljuk hozzá a cukrot.(C)
Két-háromszori részletben keverjük bele a kemény tojáshabba az epres tojássárgás krémet, a lisztet szitálva (B), majd öntsük egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe (az enyém 20×20-as méretű)
170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: