Gondolkodj rózsaszínben: Epres, joghurtos chiffon piskóta

2013 május 13. | Szerző: |

Epresjoghurtoschiffon001

Látszólag amolyan nőcis süti, mert eléggé rózsaszín, de a pasik is jóízűen ettek belőle!  Beleértve az egyévesemet is, akinek ez volt az első édessége. (Igaz, csak egy mini adagnyi.); a  legszebb húszas éveit élő unokaöcsémet, aki felváltva kínálta magának egy kávékrémes piskótával (értsd egyik kézbe ez, másik kézbe az), és a Zuramat is, aki később rezignáltan jegyezte meg, hogy AZ, már elfogyott? El, hát,mivel én sem vontam meg magamtól eme finom falatokat: a chiffon-piskóta tésztája pedig olyan könnyed, rugalmas, puha,jaj nagyon rá vagyok ám kattanva!

 

Epres, joghurtos chiffon piskóta

Hozzávalók:

(A)
4 tojás sárgája, 25 g porcukor, 40 ml növényi olaj, 100 g epres joghurt (+epersűrítmény  5-6 eperből, teaszűrőn átpépesítve)

(B)

80 g liszt fél kiskanálnyi sütőporral elkeverve

(C)

4 tojásfehérje, 60 g porcukor

Epresjoghurtoschiffon002

Keverjük krémesre a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a gyümölcsjoghurtot és a pépes epersűrítményt.(A)

Verjük fel nagyon kemény habbá a tojásfehérjéket. Közben adagoljuk hozzá a cukrot.(C)

Két-háromszori részletben keverjük bele a kemény tojáshabba az epres tojássárgás krémet, a lisztet szitálva (B), majd öntsük egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe (az enyém 20×20-as méretű)

170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!