Kafesz Frappé

2013 május 2. | Szerző: |

Frappé

A nagy meleg beköszöntével, nálunk eljön a frappé korszak ideje, amit az egész család nagyon vár! El sem tudok képzelni jobb hűsítő italt, mint a görög jeges kávé.  Görögországban mindenhol tökéletesen ízletesre készítik el, itthon viszont nem sok helyen ittam jót.

Szerencsére idehaza annyit ihatok, amennyit akarok, mivel a férjem remekül készíti. Sőt most már én is profi készítő lettem. Amúgy már a lányom is imádja, neki macikávéból készül, bár az nem lesz olyan habos, így egy kicsit az enyémből kell átkanalazni.

Először egy 3-5 eurós, boltban vásárolható kötyübe ruháztunk be valamelyik görög szigeten, aztán még egybe és még egybe (elektromos illetve elemes is lett belőle), majd vettünk kint egy nagyobb teljesítményű habosítót a korábbiakat meg elajándékoztuk a gyakran látogatott rokonságnak, így ha odamegyünk ott is ihatunk hűsítő frapét!
A klasszikus alap változat jeges vízből készül, de – valószínűleg női ráhatásra- tejjel is higítják, illetve vanília fagyit is tesznek bele.
Odakint szinte mindenki egy pohár frappéval mászkál, napszaktól függetlenül. Kapható dobozos változata is, amit kézzel kell összerázni, de az nem az igazi…még vészhelyzetre sem ajánlom!

Hozzávalók: 1 kiskanál instant kávé, 1-2 kiskanál cukor, 1/3 pohár víz,tej, jégkocka, szívószál

1./ Tegyük egy hosszú pohárba a kávét, a cukrot, és a hideg vizet és habosítóval turbózzuk fel.
2./ Adjunk hozzá jégkockát és öntsük fel tejjel.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!