Eperjam étcsokidarabkákkal
2009 június 16. | Szerző: marmalade |
Az idei kamratöltögetést eperlekvárral kezdtem. Bár a családban nem olyan kapós, mint a sárgabarack, azért garantáltan el fog fogyni.
A banános-csokoládés lekvár óta rájöttem, hogy nekem az étcsokoládé ilyenfajta felhasználása nagyon bejön, úgyhogy most kipróbáltam eperrel is. Bármi amibe csokoládé kerül azt nem lehet elrontani!
Eperjam étcsokidarabkákkal
- 1 kg eper
- 500 g 2:1-ben befőző cukor
- 100 g étcsokoládé
A megmosott, megtisztított epret egy nagy lábosba öntöttem, megszórtam a befőző cukorral és egy éjszakára állni hagytam. Másnap egy krumplinyomóval az epret összetörtem, majd összeforralva besűrítettem. A közben keletkező habot lekanalazam róla.
Legvégül beledobáltam az apróra tördelt csokoládét és meleg, sterilizált üvegekbe töltöttem.
Tetejét szorosan rázártam és 10 percre fejre állítottam.
És csak most, hogy leírom szembesülök vele, hogy elfelejtettem szárazdunsztba, pokrócok közé bugyolálni. Remélem így is tartós lesz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Szerintem a befőzőcukorral nem kell dunsztolni…Én nem szoktam és még nem romlott meg…Vagy a csoki változtat a helyzeten?
én mindig dunsztolok, biztos, ami biztos alapon. Cseresznyével is próbáld ki, azt hiszem Palócprovence-nél láttam, de még tunningoltam rajta némi fűszerrel. Többen mondták, h kenyérre nem is nagyon, mint inkább nasiként finom.