Banános-kókuszos zabkása
2008 augusztus 6. | Szerző: marmalade |
Ez az egyik kedvenc reggelink.
Egy titkos hozzávalóval, amit
Vegagyereknél is olvastam. Ő pedig valószínűleg Lugosi Dórától merítette az
ötletet.
Ez a titkos hozzávaló nem más,
mint szezámmag és lenmag (egyenlő arányban) kávédarálón megdarálva, és ebből az őrleményből egy-egy kiskanálnyi az elkészült kásába keveverve.
Kásán kívül lehet még a főzeléket dúsítani vele, vagy a reggeli müzlibe belekeverni.
Így kálciumot és omega-3
zsírsavat is juttank észrevétlenül a szervezetünkbe.
Banános-kókuszos zabkása
Hozzávalók 2 fő részére:
5 evőkanál zabkorba,
2,5-
3-4 evőkanál kókuszreszelék,
1 banán
1 evőkanál méz
juharszirup.
Egy lábosba forrald fel a vizet,
majd kanalazd bele a zabkorpát. Annyit, amennyit a víz felvesz. Ez egy bögre
vízhez kb. 4-5 evőkanálnyi. Szórd bele a kókuszreszeléket és add hozzá a mézet.
Ennyi idő alatt már jól megszívta
magát a zabkorba, olyan lesz, mint egy sűrű tejbegríz. Le is veheted a tűzről.
A tálka alját béleld ki néhány
banándarabkával, kanalazd rá a zabksát, tetejére mehet ismét néhány szem banánkarika.
Ízlés szerint az édesszájuak (mint
mi) csurgathatnak még rá juharszirupot, vagy mézet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Hát akkor ezt ki is próbáljuk! 🙂 Én is Siccike miatt kezdtem el kásával próbálkozni, Máté a fő rajongó, a zabpehelykása a mindene. Persze nálunk a létszám miatt már szinte lehetetlen olyat főzni, ami mindenkinek ízlik, de hátha. És épp ma találtam egy nagy csomag zabkorpát a spájzban, ha csak kenyérbe sütögetem, sosem fogyna el.
De jó, hogy írad, már régen gondolkozom rajta, hogy ki kéne próbálni!
No, ezt biztos kipróbálom. Hozzád biztos visszajárok.
No, ezt biztos kipróbálom. Hozzád biztos visszajárok.