Fehércsoki likőr

2007 december 20. | Szerző: |

 

Még amikor volt időm a romantikus álmodozásra, akkor úgy képzeltem el, hogy hátralevő életemet Provance-ban fogom tölteni, lesz egy hatalmas illatos gyógynövénykertem és likőröket fogok gyártani. És eből meggazdagodni. Úgyhogy gyűjtöttem a recepteket, kutattam a szakanyagot és gyártottam a fahéjas, kakukkfüves, diós, vaníliás, mandarinos stb likőröket.

Aztán ahogy ez egy kosnál lenni szokott egyszer ez is elmúlt.

Most már csak karácsony és húsvét környékén bújok megint a likőrkészítő szerepébe.

 A fehércsoki likőr ötlete egy fórumról(talán nlc-s) származik, amit aztán átdolgoztam a jól bevált tojáslikőr receptemre. De mivel enyhe nyers tojás fóbiában szenvedek, amin még az sem segít, hogy szalmonella ellen kezelt tojást használok, és hogy a 96%-os alkohol mindent sterilizál, úgyhogy az alkohol hozzákeverése előtt még egy melegítésre vissszateszem a tűzre a folyékony masszát.
 

Fehércsoki likőr

Hozzávalók: 6 dl tejszín, 1 dl tej,

2 tábla(2x100g) fehércsoki,

4 tojás sárgája, 25 dkg porcukor,

1 kiskanál vaníliás cukor,

1,5-2 dl 96 %-os alkohol(gyógyszertári)

(kevesebb alkoholtartalmúból több is mehet, max 2,5 dl).

 
A tejszínt, a tejet és a fehércsokit együtt fölforralom, majd félreteszem hűlni.Közben a gépi habverővel krémesre keverem a tojások sárgáját a porcukorral és hozzáöntöm a langyos fehércsokis tejszínt. Visszateszem a tűzre egy kicsit sűrüsödni, melegedni, de forralni már nem szabad.
 Amikor kihűlt belekeverem az alkoholt. Üvegbe töltöm és hűtőbe tárolom.

Megjegyzés: az eredeti verzió szerint a kihűlt tejszínt össze kell keverni a cukros tojással és belecsorgatni az alkoholt.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ízbolygó says:

    Ez állati jól néz ki! A tábla csoki mekkora táblát takar?

  2. marmalade says:

    Pótoltam a receptben is:egy tábla 100 g.

  3. Piszke says:

    Ez nagyon jól hangzik!én most tojáslikőrt csináltam ajándékba, de ki fogom próbálni! nem is tudtam, hogy a gyógyszertárban lehet alkoholt venni… és tartozom egy mail-címmel, megírom!

  4. Ági says:

    Köszönöm, hogy feltetted ezeket a gyönyörűséges süteményeket és a likőrt is, jövőre biztos nekilátok én is, elvégre kos lennék vagy mi a szösz.

    Boldog karácsonyt nektek!!!

  5. marmalade says:

    Kedves Ági! Azért ehhez elkellett egy kis baráti ösztönzés is! Köszönöm neked. Boldog Karácsonyt.

  6. Lapin says:

    Iaziból én kaptam ilyet ajándékba Marmalade-tól és sajnos az első este elpusztítottuk a Zurammal a 87%-át…Khmmmmm 😉 Még egy ici-pici maradt….

  7. Lapin says:

    Elfogyott, jajjjjj, elfogyottt…jajjj…brühühühűűűűűű….Asszem csinálnom kell magamanak :)!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!