A cukorcsapda elkerülése (1.): Datolya-paszta
2007 november 21. | Szerző: marmalade |

Amennyire lehet, 16 hónapos lányom táplálkozásában kerülöm a cukorfogyasztást. Ételeit leggyakrabban juharsziruppal, vagy datolya-pasztával ízesítem. Csak nagyon ritkán mézzel. Ez utóbbi ugyanis elég sokáig, úgy egy éves koráig tiltólistás volt, mivel botulizmust okozó baktériumok lehetnek benne.
Nálam a füge kiamaradt. Először azért mert sehol nem kaptam, később pedig azért, mert pürésítés után is még nagyon magos volt. Néhány szem aszalt szilvával helyettesítettem, de ízlés szerint el is hagyható.
Ezzel a keverékkel nagyon jól lehet a különböző tejbepapikat, reggeli kásákat, vagy akár a natúr joghurtot megízesíteni. Nem kell sok belőle, elég 1-2 kiskanálnyi. A gyerkőc imádja!
Hozzávalók:
4-5 szem aszalt sárgabarack.
A hozzávalókat kevés vízzel felteszem főni, amíg mindegyik gyümölcs megpuhul. Majd bottrumix segítségével pürésítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Ez klassz! Hogyan tárolod, meddig áll el?
Hűtőszekrénybe, zárható üvegben tárolom. Ebből az adagból nagyjából egy babakaja-üvegnyi lesz.Ez a mennyiség nálunk kb. egy hét alatt elfogy..
Nem is tudtam, hogy a méz ilyen veszélyes lehet a kisgyerekekre. De ez a datolyapaszta zseniális! Bár még nem vagyok nagymama (pedig szeretnék), de ha lesz unokám, ilyeet fogok én is csinálni.
Ez egyszerűen zseniális! Megyek datolyát szerezni. Amúgy is egy datolyás sütin töröm a fejem.