Kakaós hógolyók bögrésen

2015 december 22. | Szerző:

 

Mi legyen a kekszes dobozban? Az adventi sütis doboz megtöltése minden évben tartogat némi kihívást. A klasszikus adventi sütik (ishler, linzer, mézeskalács) mellett évről évre ki kell próbálni valami újat,  idén ilyen kakaós hógolyókkal bővült a repertoár.

kakaóshogolyó

Amilyen könnyű elkészíteni, olyan könnyen okozhat kellemetlen meglepetést is ez a süti. Nekem az első eresztés a kukába landolt, mert a vaj nem volt elég hideg a tésztába, sütéskor a sok kicsi golyó egy lepénnyé olvadt össze. Így néhány nap ráhangolódás után nekivágtam újra, este összeállítottam a tésztát, pihent egy éjszakát a hűtőbe, másnap golyóformázás, rövid sütés, és kész!

Kakaós hógolyók

Hozzávalók kb. 14 darabhoz:

(mérce: 2,5 dl bögre)

  • 1 bögre liszt
  • 1/3 bögre keserű kakaópor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1/2 bögre szobahőmérsékletű vaj
  • 1/2 bögre porcukor
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • vaníliás porcukor a hempergetéshez

kakaoshogolyo

Egy tálba robotgéppel keverjük krémesre a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a vanília aromát, majd a lisztet, a kakaóport és a fahéjat. Gyúrjuk össze egy nagy cipóvá és hűtőbe pihentessük néhány órára.
Melegítsük elő a sütőt kb. 170 fokra.

Egy sütőlemezt fedjünk be sütőpapírral és formázzunk gesztenye méretű golyókat a masszából. Süssük kb. 15-18 percig. (Tovább ne, mert megkeményedik!) Amikor lehűltek a golyók hempergessük meg vaníliás porcukorban. 4-5 napig tárolható.

 

kakaóshógolyók2

DIY: csokoládés ajakbalzsam

2015 december 2. | Szerző:

4 hozzávalóból

Idén valahogy szunyókált bennem a diy natúr kozmetikum készítési vágy, pedig tavaly voltak izgalmas próbálkozásaim, mint a levendulás krém deo, levendulás arctonik vagy a kávés testradír.

Tavaly karácsonykor sikert arattam ezzel a csokis ajakbalzsammal, gondoltam ebben a szeles időben újra nekiállok. Imádom benne a tömény csokiillatot, a selymes textúráját, bár fogmosás után már nem ajánlom magamnak, mert, mint egy krémes forró csokoládés ital, csábít arra, hogy itt-ott körbenyaljam. No és a praktikum oldaláról nézve az sem mellékes, hogy egyszerűen elkészíthető és minden hozzávalója könnyen beszerezhető. Fantasztikus, hogy néhány konyhai cuccból milyen kellemes kenceficét lehet készíteni!

 

csokis ajakbalzsam2

Csokoládés ajakápoló balzsam

(1 kisebb üvegcséhez)

Hozzávaló:

1 evőkanál kókuszolaj

1 evőkanál kakaóvaj

3 csepp E-vitamin (1 kapszula)

2-3 kocka jó minőségű étcsokoládé
A kókuszolajat és a kakaóvajat egy kisebb hőálló edényben gőz fölött olvasszuk fel. Ekkor keverjük bele a csokoládét és olvasszuk fel. Tegyük félre hűlni.  Mikor langyosra hűlt keverjünk hozzá egy kapszula E-vitamint.  Töltsük apró, zárható tégelybe, és tegyük hűtőbe, amíg megdermed.

..

csokis ajakbalzsam1

Címkék: ,

3 csatni a karácsonyi sült mellé

2013 december 22. | Szerző:

Imádom a csatnikat enni, főzni és ajándékozni. Enni, mert változatos és nem csak az indiai ételek étvágygerjesztője, de remekül passzol sült húsok mellé is. Ajándékozni, mert a környezetemben más nem igazán csinál ilyet.  És magamnak is, mert olyan jó, hogy be van spájzolva belőle három-négyféle is a kamrában.

Összeszedtem kedvenc publikált receptjeimet, hátha valaki kedvet kap hozzá, akár DIY ajándék gyanánt. Még elkészülhet!

 

Csipkebogyó chutney

 

Csipkebogyócsatni

450g csipkebogyó, 200 ml almabor ecet, 225g mazsola, áfonya vegyesen (de lehet csak mazsola is), 450g alma, hájától megtisztítva, feldarabolva, 2 kiskanálnyi reszelt gyömbér, 1 mokkáskanál őrölt kardamom, 1 kis darab csili, 225 g barna cukor, citrom, 1 evőkanál olaj

Előző nap:
Öntsük fel annyi vízzel a megtisztított csipkebogyót, amennyi ellepi. Forraljuk fel és gézzel kibélelt szűrőn csepegtessük le.
Másnap:
Csavarjuk jól ki belőle a levét, az utolsó cseppig! (Nem lesz túl sok elárulom. Nagyjából 2 dl.)
Ebből a nagy halmazból ki lehet válogatni néhány szebb, épp csipkebogyó héjat és majd a készülő csatnihoz adni.

Forrósítsunk fel 1 kanál olajat és pirítsuk meg rajta a csilit, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és az őrölt kardamomot. Az indiai konyhában ezt hívják csonsz késztésnek és minden hihetetlen rövid idő alatt (kb. 30 másodperc) lezajlik, nehogy a fűszerek megégjenek. Így viszont kinyerjük az aromátbelőlük . Most adjuk hozzá a feldarabolt almákat, az áfonyát, a barna cukrot az ecetet és gyakori kevergetés mellett főzzük puhára. A végefelé adjuk hozzá a csipkebogyólét.  Forraljuk össze és melegen öntsük üvegekbe.

Dunszt: újságpapírba csomagolni, és takarók alá bedugva, hagyni kihűlni.

 

Áfonyás, alma chutney

afonyaalmacsatni

Tavaly a Karácsonyi kollekció darabja volt, ajándéknak is szántam, illetve az ünnepi asztalra a pulykasült mellé.
Ezt az indiai ihletésű étvágygerjesztőt, akkor a makrobiotika “szabályai” szerint készítsem el, cukor helyett rizssziruppal és almaecettel. De mivel a rizsszirup nem mindenki számára elérhető (értsd: nem kapható mindenhol), nyugodtan beletehetünk 150-200 g barna nádcukrot!

Hozzávalók: 1 kiskanál kukorica olaj, 1 kg feldarabolt alma, 10 dkg aszalt áfonya, kb. 2/3 bögre rizsszirup 4 fej lila hagyma felszeletelve, 1 kiskanál reszelt gyömbér, csipetnyi fahéj, kb 0,5 dl almaecet.

1./ Egy csipetnyi olajon fonnyasszuk meg a hagymát, majd dobjuk rá az áfonya kivételételével az összes hozzávalót.
2./ Főzzük addig, amíg megpuhulnak, legalább 50 percig. Ekkor adjuk hozzá az áfonyát is. Főzzük még együtt vagy 15 percig. Ízesítsük kedvünkre, hogy kellemesen édes-savanykás ízt kapjunk.
3./ Még melegen töltsük sterilizált üvegekbe, és dunsztoljuk, így 6 hónapig biztosan eláll.

 

Narancsos, céklás chutney

Az idei év kedvence!

Céklacsatni 2

 

Hozzávalók:

(3 x 125 ml-es üveghez)

4 nagyobb cékla, 1 nagyobb alma (vagy 2 kisebb), 1 közepes vöröshagyma,1 narancs kifacsart leve, fél kiskanál őrölt fahéj, szegfűszeg, fél kiskanál koriandermag, 1,5 dl vörös borecet, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg barna cukor

Hámozzuk meg a nyers céklákat és vágjuk fel gyufaszál vastagságúra.

Hámozzuk meg az almát és egy nagy lyukú reszelőn reszeljük át. Keverjük össze a céklát és az almát, majd adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, öntsük hozzá a narancs kifacsart levét, és a vörösbor ecetet. Keverjük bele a cukrot, a fűszereket és egy óra alatt főzzük puhára.

Öntsük sterilizált üvegekbe, majd száraz dunsztba (újságpapírba csomagolni, majd takaróval lefedni) hagyjuk teljesen kihűlni.

Klasszikus karácsony(1. rész): Terítéken a hal

2013 december 21. | Szerző:

Vannak szokások, amin nem változtatunk! A karácsony esti menü! Gazdag halászlé, rengeteg rántott ponty és harcsa, majonézes, vagy éppen hagymás ecetes burgonya salátával. Vagyis ezen a napon terítékre kerül a hal!

24-én halászlét kell ennünk!

Ez a családi tradíció nálunk. Megvan hozzá a halalap, patkó szelet rántani (ezúttal harcsából), tej és ikra. Mos már jöhet a passzírozás!

A recept nagyjából a tavalyi (mint a kép is), de már tovább tökéletesítettem:

halászlé

Kevés olajon pirítsuk meg a vöröshagymát (1 nagyobb), adjunk hozzá  feldarabolt paprikát (1 -2 db), paradicsomot (1-2 db) és adjuk hozzá a haldarabokat. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Főzzük másfél-2 óra puhára, majd passzírozzuk át.

Adjuk majd hozzá halszeleteket, ikrát és tejet.Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg pirospaprikával.

Harcsa bundában

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és az utolsó pillanatban panírozzuk, hogy ne távozzon sok nedvesség belőle. A szokásos módon szórjuk lisztbe, majd sóval ízesített, felvert tojásba. (Trükk, hogy ropogósabb legyen a panír, ha a tojásba egy kanál olajat, vagy tejet is keverünk.) Jöhet a zsemlemorzsa is, majd a kisütése olajban.

Tálaljuk frissen.

harcsamajonézesburg

Majonézes, kapribogyós burgonyasaláta

Két éve került be a menübe ez a recept, Hegyi Barbara Abraka babra szakácskönyvéből, azóta nagy kedvenc, a kapribogyós majonézes burgonya saláta. Tavaly karácsonykor posztoltam: Mi rántott harcsafilével fogyasztottuk.És fogjuk most 24-én is!

Így készül:

Hozzávalók: 70 dkg kifliburgonya, néhány kanál kis kapribogyó  (ehelyett nekem a nagy, száras változat volt itthon, ezt feldaraboltam), 2 kisebb fej lila hagyma, 1,5-1,5 dl majonéz és tejföl, só, bors, 1-2 evőkanák balzsamecet, 1 kiskanál porcukor

1./ Főzzük meg héjastul a burgonyát, majd hámozás után karikázzuk fel.
2./ Szeleteljük fel a hagymát és locsoljuk meg a balzsamecetteL.
3./ Keverjük össze a majonézt a tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, csipetnyi porcukorral.
4./ Keverjük össze a kihűlt burgonyát a hagymával és a kapribogyóval, majd forgassuk össze a majonézes krémmel.

Címkék: , , ,

Német mézespuszedli (lebkuchen)

2013 december 17. | Szerző:

 

Lebkuchen 1

 

Na most lehet sajnálkozni, hogy még nem találták fel az illatos fényképet, mert csodás fahéj, és szegfűszeg illat terjeng most körülöttem!

Kétségtelenül az idei év karácsonyi slágere nálunk ez a süti, amiből az utolsó héten sorozatgyártás kezdődött, mert a láthatatlan manók miatt 3 napig tart. A tésztája könnyen összeállítható, 10-20 perc hűtőbeli pihentetés után süthető, majd kb. 12 perc sütés után fogyasztható is.  Fémdobozban napokig puha marad és isteni fahéjas, szegfűszeges illat terjeng körülötte. Ha  tökéletes puszedlire vágysz, ajánlom, kipróbálásra. Egy jó tanács: a barna cukron nem érdemes spórolni, vagyis ne cseréljük le kristályra, azzal nem olyan ütős az íze!

Lebkuchen

Hozzávalók: 33 dkg liszt, 7 dkg darált mogyoró, 3 evőkanál kakaópor, 1,5-1,5 kiskanál őrölt fahéj, szegfűszeg, vagy 2 kiskanál mézeskanálfűszerkeverék, 1 kiskanál gyömbér, 1/2 kiskanál sütőpor, és szódabikarbóna, 17 dkg barna cukor, 5 evőkanál virágméz 5 dkg puha vaj, 2 tojás, fél narancs leve

Lebkuchen 2

Dolgozzuk össze a hozzávalókat. Kezdjük azzal, hogy krémesre keverjük a vajat a barna cukorral, mézzel, adjuk hozzá a tojásokat és forgassuk össze a kakaóporral,  fűszerekkel, sütőporral, szódabikarbónával összekevert liszttel. Kézzel nyugodtan rásegíthetünk gyúrásra. Lazítsuk  a tésztát a fél narancs kifacsart levével. Tegyük a hűtőbe 15 percre.

Formázzunk belőle kicsi gombócokat, újjal lapítsuk le kicsit a közepét és előmelegített sütőbe kb 170 fokon 12 percre tegyük be sütni.

Fémdobozba tároljuk.

Címkék: , ,

Kedvenc a közelmúltból: csokis biscotti

2013 december 8. | Szerző:

 

01Biscotti

Mindig van egy felkapott süti. A biscottit valaholva a muffin és a macaroon korszak közé helyezném, úgy kb 3-4 évvel ezelőtti időre, akkor érte kérész életű virágzását. Már én is majdnem megfeledkeztem róla, pedig remek fémdoboztöltő kekszféle, kávéhoz, teához,  forralt borhoz. Arról nem is beszélve, hogy az adventi gyertyagyújtás remek kísérő fogása lehet. Én a kevésbé száraz változatot kedvelem, nekem valahogy a 15-15 perces sütési idő vált be, így a cookie-hoz hasonló az állaga, de már kissé ropogós.

Csokis Biscotti

2 bögre liszt ( 2,5 decis bögrével)
2/3 bögre kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
egy csipetnyi só
3 tojás
30 ml olaj
1 bögre porcukor

4 evőkanál csokicseppek

 

Szitáljuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sót egy tálba. Egy másikba keverjük össze  a tojásokat az olajjal és a cukorral.

Gyúrjuk össze a száraz hozzávalókat a tojásos, cukros masszával és csokoládé cseppekkel. Formázzunk két lapos rudat és sütőpapírral fedett tepsire téve süssük 15 percig.
Kissé pihentessük majd vágjunk fel újnyi vastag szeletekre, ezeket fektessük el a sütőlemezen és süssük további 15 percig.

Fémdobozba tároljuk.

 

02Biscotti

Süti a Mikulásnak: Rózsaszín pöffeteg

2013 december 5. | Szerző:

 

 

01PinkCookies

Készülünk. Mint minden évben ilyenkor. Várjuk a Mikulást. Estére rend lesz a szobába, kikerül a csizma az ablakba és persze a szokásos süti és tejecske is tálalva lesz a párkányon, hogy a megfáradt Utazó és a kis manói falatozhassanak belőle.

A süti persze minden évben más. Volt már ilyen is egykor. Most rózsaszín lett: málnás (málnalekváros) cookies, vanília krémmel. Kicsit csajosítottunk a külsején, bár nem lett annyira fotogén. A málnalekvár azonban nem adott elég rózsa-színt neki, úgy hogy ételszínezővel ráerősítettünk. A szivárvány torta óta nem okoz lelkiismeretfurdalást, ha olykor olykor használom. (Igaz, nem mindegy, hogy milyen márkát használ az ember, nekem a népszerű pudingos cég terméke nem vált be, kevés volt, drága és a piros, inkább halvány rózsaszín volt).

Málnás cookies, vanília krémmel

 

02PinkCookies

Hozzávalók:

10 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 2 tojás, 2 evőkanál joghurt, 3-4 kiskanál málnalekvár (helyette lehet bármilyen piros lekvár is, mint a ribizli, meggy stb), 20 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 2 kiskanál kókuszreszelék, néhány csepp piros ételszínező

A krémhez: 125 g Philadelphia krémsajt, 3-4 evőkanál porcukor, egy kupaknyi vanília esszencia

 

  1. Keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat.
  2. Adjuk hozzá a joghurtot és a málnalekvárt is.
  3. Dolgozzuk össze a lisztet a sütőporral, kókuszreszelékkel, majd keverjük bele a vajas masszába. Színezzük az ételszínezővel.
  4. Pihentessük a hűtőben egy-két órára. (Nekem lágy volt a massza, féltem, hogy majd szétfolyik, ezért tettem be több órára a hűtőbe, de ártani nem árt a masszának.)
  5. Formázzunk kisebb golyókat. (Most diónyi golyót formáztam belőle ez duplájára nőtt. Legközelebb kisebb, üveggolyókat formázok, hogy kisebbek legyenek a pöffetegek, mert én úgy jobban szeretem.)
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, tetejét nyomjuk le kissé egy kanállal, majd előmelegített sütőbe 10 perc alatt süssük meg.
  7. Várjuk meg míg kihűl, majd ragasszuk össze a krémmel. Ehhez keverjünk össze minden hozzávalót.
  8. Hűtőbe tároljuk.

03PinkCookies

És, ha valaki még rózsaszínben gondolkodik, ajánlom még az epres, joghurtos piskótát:

Epresjoghurtoschiffon001

Oreo keksz, házilag

2013 november 24. | Szerző:

 

Oreokeksz 1

Az adventi időszak közeledtével beköszöntött hozzánk a kekszes időszak. Lelkesen gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, ragasztjuk lekvárral stb, a sok kicsi apró süteményt, hogy a kekszes fémdobozok megteljenek és folyamatosan tele legyenek. (A királyi többes pedig azért mert sulissá cseperedő lányom is besegít, igaz ilyenkor a nyers alaptészta is csipegetés áldozata lesz.). Ez a kakaós keksz nagyon finom lett, könnyedén összedobható  a tésztája,  bár a vajas, tejes krém miatt hűtőbe érdemes tárolni.

 

Oreo keksz

 

Oreokeksz 2

Hozzávalók:

20 dkg finom liszt, 8 dkg keserű kakaópor, fél kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 10 dkg porcukor, 15 dkg puha vaj, 1 tojás

A krémhez: 10 dkg puha vaj, 6-8 evőkanál porcukor (lehet még több is, ízlés szerint) 2-3 evőkanál felforralt és már kihűlt tejszín

A tésztához keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást. Forgassuk össze a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert liszttel.

Tegyük a hűtőbe egy fél órára (legalább) ezt a masszát, majd porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki, és valamilyen kerek formával szaggassuk ki. Előmelegített sütőbe süssük 7 percig. Tovább ne, mert kemény lesz.

A krémhez keverjük össze a puha vajat a porcukorral, lazítsuk egy-két kanál tejszínnel. Tegyük hűtőbe dermedni.

Oreokeksz 3

Ezzel a krémmel ragasszunk össze két kakaós korongot.

Téli kollekció (1.) : Csipkebogyólekvár

2013 november 13. | Szerző:

Csipkebogyólekvár

Imádom a csipkebogyót. Mégis évekig kerültem a konyhai felhasználását. Valahogy úgy voltam vele, mint Siv Widerberger főhőse a Bélyeg c. versben:

“Bélyeget gyűjtöttem.
Papa hozott egyszer egy kilót.
Azóta nem gyűjtök bélyeget.”

Na most a bélyeget helyettesítsétek be csipkebogyóval, amiből anno, nagy  lelkesen lekvárt főztem: lecsipkedtem a végét (hát egy darabig eltartott az egy kilónál), meghámoztam (!) (ez is eltartott egy darabig),  és húsából készült a lekvár. Több órai előkészület, viszkető kezek, sűrű, ragacsos lekvár… No jó hír, hogy van ennél egyszerűbb megoldás is, amit már tavaly óta alkalmazok.
Zárójelben megjegyzem, hogy a csipkebogyó eme feldolgozási módja a forralás miatt sokat veszít c-vitamin tartalmából, viszont nagyon finom!

Csipkebogyólekvár

Csipkebogyólekvár3

Hozzávalók:

 

  • 450 g csipkebogyó
  • 2 nagy alma
  • 300 g cukor
  • 1 púpos kiskanál dzsemfix 2:1

Mossuk át a csipkebogyót és forraljunk fel 4-5 deci vizet. Ebből öntsük annyit a csipkebogyóra, amennyi ellepi  (kb. 3 dl). Főzzük fél óráig kábé, majd passzírozzuk át botturmix segítségével. Szitán hagyjuk a levét lecsöpögni.
Készítsünk almaszószt: Az almát hámozzuk meg és magháza nélkül szeleteljük fel. Egy deci víz hozzáadásával pároljuk puhára, majd törjük össze botmixerrel. Adjuk hozzá a cukrot és a csipkebogyó lecsöpögtetett levét. Keverjük össze és főzzük sűrűre! Öntsük sterilizált üvegekbe és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A halászléról

2012 december 23. | Szerző:

 

„Egy gondolat bánt engemet…” ebben a  nagy karácsonyi hajrában, ami itt a blogon kissé visszahúzódva talál, én lettem idén a halfelelős, édesanyámtól átvéve a staféta botot. És ugyebár egy nagy családi összejövetelen, – ami nem nálunk lesz – mégsem állít be az ember amolyan „last minute halászléval”…És mert mondta az Uram is,–aki ugyan nem Tibi, de néha megmondja – hogy bizony echte magyaros legyen, halból főzött alaplével, passzírozva,haldarabokkal ahogyan eddig nem, és persze ikrával, tejjel gazdagon, ahogyan eddig is volt!
Milyen is a jó magyaros halászlé?
Amikor vendéglőben rendelünk belőle, határozott elvárásunk van a felől, hogy milyen legyen. Legyen tüzes, sötét vörös, sűrű a leve, dúskáljon ikrában, tejben és ússzkáljon benne(no persze csak képletesen) jó néhány halszelet. Természetesen ponty és harcsa. Íze tömör, csípős. Kísérője egy hatalmas karéj fehér kenyérszelet.
És mindjárt két echte magyar halászlé is létezik nálunk. Mert van a  tiszai és van a dunai iskola. A két módszer különbsége nagyjából úgy fogalmazható meg, hogy a tiszainál először alaplé készül, majd ebbe kerül a hal, míg a dunaiba egyszerre főzik és gyufaszállra vágott tésztával tálalják. Mint megtudtam a passzírozás az nem echte, hanem a vendéglősök hozadéka.

Kell a ponty!Emlékszem gyerekkoromra, hogy ilyentájt előfordult, hogy a fürdőszobába toppanva két hatalmas ponty is úszkált a kádban. Mint kiderült szomszédék hozták át, hogy a duna koszos vizét kiúszhassák magukból és az egyik, ezek közül a hatalamas példányokból a mi ünnepi asztalunkon lett feltálalva. Szerencsére a kupáncsapás, a pucolás, és a feszeletelés nem igazán nemes feladatát drága Szomszédék felvállalták. Sok ünnepi halvacsorát fogyasztottunk így el. Gazdag halászlé, rengeteg rántott ponty és harcsa, majonézes, vagy éppen hagymás ecetes burgonya salátáva.
Idén enyém a staféta, és már az igényeket nem elégíti a sok belsőség, kell magam csinált halalaplé, passzírozás és hal szelet.
De azért megjegyzem, hogy nem úszkálnak most sem pontyok. A halasnál kaptam haldarabkákat halászléhoz, és nagyobb felvágott patkó pontyszeletet is.
A terv a következő:
Kicsit megpirítom a felaprított vöröshagymát és rádobom a haldarabokat és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Főzöm, amíg megpuhul és átpasszírozom. Ebbe a lébe kerül bele majd a fagyasztott bolti halászlé alap és a patkószerű halszeletek, ikra, tej.Sózom, borsozom és örölt pirospaprikával is megszórom.

Korábbi “last minute” változat:
A halászlé (1-2 dobozzal) sűrítményt felöntjük kb.2 liter vízzel. Amikor felenged hozzáadjuk a halászlékockát, haltejet és az ikrát is. 30-40 percig főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával.

Címkék: , ,
CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!