Különleges édesség egyszerűen: sós mogyoróvajas tiramisu

2016 május 22. | Szerző: |

Igen, megint. Kicsit rákattantam a sós mogyoróvajra,tudom. Most tiramisu krémébe keverve került feltálalásra. Isteni fonom. Egyszerű és gyorsan összedobható édesség.

sosmogyistiramisu

Sós mogyoróvajas tiramisu

Hozzávalók (6 különböző méretű pohárhoz):

120 g piskóta tallér

1 dl főzött kávé

A sós mogyoróvajas réteghez:

250 g krémsajt (mascarpone)

5 evőkanál sós mogyoróvaj (peanut butter)

200 ml cukrészhab

4 evőkanál porcukor (kb.)

Csokiöntet:

150 ml sűrített tej

100 g étcsokoládé

 

 

sosmogyistiramisu2

A piskóta tallért locsoljuk meg néhány kanál kávéval.

A krémhez a sós mogyoróvajat keverjük össze a mascarponéval és ízesítsük porcukorral. A tejszínhabot verjük fel és dolgozzuk össze a krémmel.

A csokiöntethez melegítsük fel a sűrített tejet és tördeljük bele az étcsokoládét. Keverjük el csomómentesre.

Rétegezük a pohárba:

kávéba áztatott piskóta, sós mogyorókrém, csokiöntet,

majd megint

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!