Oreo kekszes torta

2016 május 7. | Szerző: |

Jól elszaladt az április! Nálunk a szülinapok csak özönlöttek egymás után. Volt olyan hét, hogy három tortát is sütöttem. Készült mignon-figurás torta az oviba (majd egy a családnak is), volt sós mogyorókrémes vanília torta és lazításképpen ez az oreo kekszes is. Ez utóbbinak a töltelékébe is került keksz, nem csak dekorációnak a tetejére, máskor azonban bátrabb leszek és többet teszek a krémjébe.

oreostorta1

A piskótához:
4 tojás, szétválasztva
4 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
3 evőkanál kakaópor
4 evőkanál liszt
1/2 kiskanál sütőpor

A krémhez:
2 tojássárgája
6 evőkanál cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 +2 dl tej
1 kiskanál vanília aroma
25 dkg mascarpone
2 dl cukrászhab
1 csomag zselatinfix
6 Oreo keksz apróra tördelve

Kakaós máz:
2 evőkanál keserű kakaópor
2 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
1 evőkanál tejszín (cukrászhabból)

oreostorta2

26 cm-es tortaforma

Béleljük ki zsírpapírral a tortaforma alját. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásfehérjéket verjük fel  a cukorral keményre. Adjuk hozzá a tojások sárgáját és a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet. Adjuk hozzá az olajat és lazán forgassuk össze.Öntsük a formába és süssük kb 18-percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni, lazítsuk a szélét, vegyük ki a formából és lapjában vágjuk félbe a piskótát.

A krémhez forrósítsunk fel 2 dl tejet. A tojássárgáját keverjük 9ssze a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel, majd öntsük a forró tejhez. Keverjük csomómentesre és sodószerűen sűrítsük be e krémet. Tegyük félre hűlni.

A mascarponét keverjük össze a lehűlt főzött krémmel. A cukrászhabot verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a zsalatin fixet és forgassuk össze a krémmel.  Ha szükséges még belekeverhetünk 1-2 evőkanál porcukrot.  Tegyük a  krémet fél órára a hűtőbe.
Tisztítsuk meg a tortaformát és az egyik piskóta lapot tegyük vissza ebbe a formába. Kanalazzuk rá a krém egyharmadát. Néhány darab oreo kekszet morzsoljunk el rajta, majd öntsük rá a krém másik harmadát. (A megmaradt krémmel majd a tetejét és az oldalát csinosítjuk) Fedjük be a másik piskótával és tegyük hűtőbe. Kis idő múlva a tetejét kenjük be a maradék krémmel, az oldalát is igazíthatjuk vele. Tegyük vissza a hűtőbe több órára, hogy a krém jól megdermedjen.

Dekoráció:

A kakaós mázhoz keverjük össze a hozzávalókat, forraljuk össze és várjuk meg míg teljesen kihűl. Ekkor öntsük a torta szélére, körbe, körbe, kicsit le is csuroghat az oldalára. Felezzünk el 5 oreos kekszet és tegyük állítva a torára.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!