Sütőtökös, diós zabkása

2015 december 13. | Szerző: |

Ha még nem terjengene elég mézes, fahéjas, gyömbéres, szegfűszeges illat a levegőben, akkor ez a reggeli zabkása tuti karácsonyi hangulatba hozza az embert!

sutotokosdioskasa2

Amikor azt mondom, hogy a körtés, mézes változat egyértelműen az őszt idézi fel, ez a sütőtökös, diós zabkása a téli reggeleket jelenti számomra! Amúgy is az idén van egy kis sütőtök kattanásom, egyre izgalmasabb ízvilágban és formában jut az asztalunkra.

sutotokosdioskasa1

Sütőtökös, diós zabkása

Hozzávalók:

2 bögre (kb. 5 dl víz)

kb 15 dkg sült sütőtök (maradék előző napról)

4-5 szem datolya

1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék

0,5 kiskanál őrölt gyömbér

0,5 kiskanál őrölt fahéj

1 bögre zabpehely

2 evőkanál juharszirup vagy méz

Öntsük a vizet egy lábosba.A datolyát magozzuk ki és tegyük a vízbe. Kezdjük el főzni, közben adjuk hozzá a sütőtök szeleteket. Forraljuk fel. Ekkor botturmix segítségével pürésítsük össze a datolyát és a sütőtököt. Keverjük bele a fűszereket és a zabpelyhet és alacsony hőfokon, többször átkeverve főzzük a kását sűrűre (kb 8-10 perc). Ízesítsük ízlés szerint mézzel vagy juharsziruppal.

Tetejére:

kókuszreszelék

pirított mézes, mézeskalács-fűszeres dió

(Ehhez a diót száraz serpenyőben kb. 1 perc alatt pirítsuk, majd csurgassunk rá mézet, vagy juharszirupot és szórjk meg fél kiskanál mézeskalács-fűszerkeverékkel. Keverjük össze és tegyük egy tálkába.)

sutotokoskasa2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!