Egyszerű őszi almatorta

2015 november 14. | Szerző: |

Egyre gyakrabban készítem ezt az egyszerű almás sütit, már az alma pucolásában, feldarabolásában is kezdek csúcsidőket futni. Kicsit fahéja, kicsit krémes, kicsit piskótás és nagyon almás. Pedig mindössze 4 alma van benne.

Kifejezetten őszi süti, olyan bekucorodós egy kis tea, tejeskávé mellé.

egyszerúalmás2

Egyszerű almatorta, bögrésen

Hozzávalók:

4 alma

1 kiskanál őrölt fahéj

1 bögre liszt

1/2 kiskanál sütőpor

3/4 bögre cukor

2 tojás

1/3 bögre olvasztott vaj

almatorta1

Hámozzuk meg az almákat és daraboljuk fel. Szórjuk meg fahéjjal.

A tojásokat keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a felolvasztott, de már kihűlt vajat és a sütőporral elkevert lisztet.

Az almadarabkákat forgassuk bele ebbe a masszába és az egészet öntsük egy kerek (kb. 20 centis), vajjal kikent tortaformába.

Tegyük előmelegített sütőbe és 175 fokon süssük kb. 40 percig.

További almás sütik: ez kicsit macerásabb, de isteni, vagy ez karamellizált almával.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!