Olcsó reggeli: Pecsenyemáj zsírban sütve

2015 október 26. | Szerző: |

Kérem szépen a diétás étrenden élők most pislantsanak kicsit félre, mert bizony itt tocsogni fog a zsír. (Sajnos olykor szó szerint is, hiába a lábos fedő a tetején.) Szóval a hűvös idő beköszöntével egyre gyakrabban készítem ezt a pecsenyemájat,  több kisebb adagban szétporciózva,  így biztosítom a rokonságnak is az ellátmányt. Reggelire, vagy vacsorára, paradicsommal.

kacsmajrilette

Mi kell hozzá?

 • 40 dk pecsenye máj (kacsából volt)
 • 50 dkg háj

Csak ennyi kell 3 adaghoz, kb. 800 Ft-ból.

Olvasszuk fel egy lábosban a hájat, majd tegyük bele a májakat és kb.6-8 perc alatt süssük meg mindkét oldalán. Érdemes lábosfedőt rátenni, mert a máj néha “pukkan” egyet.

Szűrővel tegyük a májakat zárható üvegekbe. Hagyjuk a felolvadt zsírt kicsit hűlni és szűrőn át öntsük a májra, hogy befedje. Hagyjuk az üvegbe kihűlni, majd hűtőbe tároljuk.

kacsamájrillette2

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Jukar Miklos says:

  Ideje lenne szűrni az oldalon a rákkeltő és egészségtelen ételeket, mint ez! A vöröshúsos, zsíros ételeket ki kellene tiltani! Hiszen bebizonyosodott, hogy rákkeltőek! Vagy legalábbis megjelölni a repecteket, hogy veszélyes az életre!

 2. Fehér Judit says:

  Kedves Miklós! Igaza van, de ha mindenki ezek szerint élne, akkor senki nem ehetne semmit. Nagyon finom és én is elkészítem, még a gyerekek is esznek belőle. Csak mi a csirkemájat szeretjük. Ennyi. További szép napot !

 3. Mária Menczigár says:

  Nem hinném, hogy a pecsenyemáj olcsó reggeli lenne.(

 4. Gabor Somogyi says:

  Kedves Jukar Miklós! Netán Ön is áldozata a WHO legújabb hülyeségének? Több ezer éve esznek az emberek vörös és sertéshúst, mégsem haltunk ki.Nem a húsokkal van baj, hanem a nagyüzemi elkészítéssel: aszpartám, guárgumi, stb…minden évben vágok hízót, csak ezekbe az ételekbe nem kerül be a sok E-betűs romhalmaz. De azt tudjuk, hogy ott a mennyiség a minőség rovására megy. Van 4 zsírban oldodó vitamin (A,D,E,K), ami nem tud felszívódni, ha nincs eg a megfelelő zsírbevitel. A WHO közleménye alapján Fábrynak lesz igaza: ne igyon mosatlan gyümölcslevet…..én maradok a hagyományos, változatos ételeknél….

 5. marmalade says:

  Igen, most ettől zeng a sajtó, a legujabb “megállapításról” a vörös húsok tekintetében. De múlt héten egy másik csatornán azt hallottam, hogy mangalicazsírból naponta kellene enni egy keveset, mert rákmegelőző. Az angolok meg a kókuszolajat támadják mostanában, hogy mennyire káros az egészségre…Én nem gondolnám, hogy egy kis adag pecsenyemáj életre szóló károsodást okozna, nem ezt esszük nap, mint nap, van zabkása is az étrendünkben. A mértékletességet mindenben meg kellene tartani, például a szójafogyasztásban is. Viszont ez a házi változat sokkal egészségesebb, mintha adalékanyagokkal feltuninggolt bolti kenőmájast venne az ember.

 6. Kedves Mária,
  3 adagra jött ki 800 ft-ból. Vagyis egy adag kb.270 ft. ( a többi adagot szétküldtem a rokonság felé). Ez azért nem olyan rossz ár? Ennyibe belekerül 10 dkg felvágott is!

 7. István Szvorényi says:

  T. marmelade! “Hol” kérdésre ban,-ben, “hová” kérdésre ba, be a helyes ragozási formula. (Elemi iskola, alsó tagozat)

 8. Franciska Erdei says: (előzmény @Jukar Miklos)

  Jukar Miklós: A nagyapám évente két disznót vágott saját részére. Feldolgozta és el is fogyasztotta. Soha nem volt beteg. 94 éves korában csendesen elaludt, miután még utoljára szépen megvacsorázott. (pontosítom: nem ő vágta le, hanem az édesapám, aki ezért minden évben hazautazott segíteni.)

 9. Mária Menczigár says: (előzmény @Franciska Erdei)

  Sajnos nekem a vidéki rokonaim meghaltak ahova én is lejártam diszóvágásokra, s kaptam ezt-azt.
  Az észrevételemre nem kaptam választ, mert bizony a más egyáltalán nem olcsó dolog, s ahogy észre vettem a minap, “véletlenül” mangalica szalonnát mertem hozni a túrós tésztához -no ez a férjemnek egyáltalán nem tettszett. Viszont én szeretem)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!