A zabkása is lehet izgalmas: áfonyás, kókuszos sült zabkása

2014 október 19. | Szerző: |

Ha unod a megszokott reggeli zabkását, tuningold fel őszi ízekkel és süsd pudingosra. Nem csak ízletes ez a verzió, de kényelmes is, mert nem kell a tűzhely mellett állni és folyamatosan kavargatni. Öntsük egy tálba a zabkását, pakoljuk meg mindenféle földi jóval,mint reszelt alma, áfonya, mandulatej, kókuszreszelék, kicsi fahéj és juharszirup. Sütőbe vele és kész is az egészséges reggeli. Akár előző este is elkészülhet.

Áfonyás, kókuszos sült zabkása

Áfonyás, kókuszos sült zabkása

Mi nagyon szeretjük a kása-reggeliket. Azon kevés reggelik közé tartozik, amit mindkét gyerek, még a válogatós nagyobbik is megeszik és a korai kelés közepette a suliba, vagy bölcsibe indulás előtt jóízűen falatoznak belőle. Készült belőle már mákos, vagy banános, a közelmúltban csokis változat is.

 

 Áfonyás, kókuszos sült zabkása

Hozzávalók:

3/4 bögre zabkorpa

3 kiskanál kókuszreszelék

1 édesebb alma lereszelve

1 csipetnyi fahéj

1/2 bögre áfonya

2,5 bögre mandulatej (lehet sima tej is)

Édesítésre: 3-4 kiskanál juharszirup (agavé, vagy méz is lehet)

 

reggeli1

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

A száraz hozzávalókat szórjuk egy jénai tálba és keverjük össze. A gyümölcs (alma, áfonya) és a juharszirup kerüljön bele utoljára.

Öntsük fel mandulatejjel és tegyük be a sütőbe. 25 perc múlva nézzünk rá, mert már elkészülhet. Ha szükséges, adjunk még neki további percet.

Tipp:

Ha már kihűlt, betehetjük a hűtőbe, és másnap gyors reggeli fogásként kerülhet az asztalra Csak fel kell melegíteni. Ekkor érdemes valami gyömölcsös öntetet is tálalni hozzá.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!