Nyári ízorgia: erdei gyümölcsös limonádé

2014 június 22. | Szerző: |

Lehet-e izgalmasabb egy ital annál, mint amibe a nyár legfinomabb gyümölcsei is benne vannak? Málna, ribizli rikítóan piroslanak a piacon, és már megjelent az áfonya is, hogy még izgalmasabbá tegye az ízeket. Ha közvélemény kutatást csinálnánk, hogy mi a legjobb hűsítő ital, a limonádé bizonyára előkelő helyen szerepelne, főleg a hölgyek között!

nyári hűsítő limonádé

nyári hűsítő limonádé

Idén nyáron nagy limonádégyártó lettem, akár a Rómain is árulhatnám olyan finomak. Eddig csak klasszikusokat készítettem, narancsos-citromos, gyömbéres, levendulás, rózsavizes, bodzás, alkalmanként, idén viszont a gyümölcsösök mennek, nagy üzembe.

Nincs mit tenni, a tökéletes limonádéhoz cukorszirup kell, ezt be kellett látnom,  és nem szabad ezt a folyamatot kispórolni: ehhez egy bögre cukrot, másfél bögre vizzel felforralok és félreteszem hűlni. Hűtőben napokig eláll, úgyhogy bármikor előkapható.

A gyümölcsöket felöntjük kevés vizzel, fakanállal összenyomkodhatjuk és állni hagyjuk. Egy idő után leszűrjük, hozzáadjuk a sziruphoz. Felöntjük ásványvízzel, és citromlével. Most nem került  sok citrom bele, de épp elég volt, hogy finom legyen Kész is. Imádnivaló!

Erdei gyümölcsös limonádé

(málnás-ribizlis-áfonyás)

 

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre málna, 1/2 bögre ribizli, kb 10 szem áfonya,
  • 1 citrom leve
  •  1 liter ásványvíz
  • 1 bögre cukor, 1,5 víz a sziruphoz
házi limonádé málnával, ribizlivel, áfonyával

házi limonádé málnával, ribizlivel, áfonyával

 

A sziruphoz forraljuk fel a vizet a cukorral, amíg a cukor teljesen felolvad. Túl sokáig azonban ne főzzük, nem kell sűrűnek lenni, mert akkor olyan sűrű és kemény lehet az állaga, hogy a kanál megáll benne….(nekem elhihetitek, jártam már így…)Töltsük üvegbe és felhasználásig tegyük hűtőbe.

A gyümölcsöket öntsük fel egy bögre vízzel, fakanállal törjük-nyomkodjuk össze és hagyjuk így állni egy ideig. A málnától még több levet ereszt. Majd szitán passzírozzuk át.

Öntsük egy nagy kancsóba a szirupot, a gyümölcslevet, facsarjuk bele a citrom(ok) levét (ízlés szerint) és öntsük fel szénsavmentes ásványvízzel.

limonádé1

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!