10 perces málnás-csokis tortácska (sütés nélkül, kezdőknek is)

2014 június 19. | Szerző: |

A sütés nélküli krémsajtos cuccok kedvelt nyári édességek a családban. Könnyű, gyors az elkészítésük, mutatósak, tehát vendégségben is villoghatunk velük és isteni finom, ahogy a gyümölcsös réteg találkozik a csokis alappal és a natúr krémmel.

 

Málnás-csokis tortácska

Málnás-csokis tortácska

Ehhez a sütihez zabfalatokat használtam, mit mondjak, sokkal jobb vele, mint a natúr háztartási keksszel. Aprítóba dobtam és mire 10-et számoltam, már szépen le is darálta. A krémsajt most mascarpone volt, amit cukrászhabbal lazítottam fel. Ettől nem kell megijedni, nem ritkaság, a legtöbb  közértben megtalálható a tejszínhabos polcnál. Néha úgy, hogy cukrozott habkrém alap, vagy  Creme Patisserie, ez most Meggle. Nagyon jó az állaga az ilyen sütés nélküli habos-krémes édességekhez.  Talán habfixáló sem kellene bele, de ezt én már csak megszokásból is teszek.

 

Málnás – csokis tortácska

(sütés nélkül)

 

Málnás, csokis tortáscska, kezdőknek is

Málnás, csokis tortáscska, kezdőknek is

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 1 bögre darált keksz (zabfalatokkal isteni)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 80 ml olvasztott vaj

 

A krémhez:

  • 150 g natúr krémsajt
  • 1 dl édes habtejszín (cukrászhab
  • 1 kiskanál habfixáló
  • kb.3-4 evőkanál porcukor
  • 100g étcsoki
  • 10 dkg málna+ néhány szem a tetejére
  • 2 evőkanál víz

 

Muffin sütőforma, papírkosarak

A muffinformát béleljük ki papírkosarakkal. A kekszdarát keverjük össze a kakaóporral és olvasztott vajjal és egyenletesen nyomkodjuk bele a muffinforma aljába. Ehhez egy üvegpohár alja jó szolgálatot tehet. Tegyük be a hűtőbe dermedni.

A málnát  forrázzuk le néhány kanál forró vízzel és turmixszoljuk össze, majd teaszűrőn passzírozzuk át. Az étcsokit gőz fölött, vagy mikróba olvasszuk meg.

A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót is. Keverjük bele a krémsajtot és édesítsük ízlés szerint 2-4 evőkanál porcukorral. A krém egyharmadát dolgozzuk össze a málnapürével és kenjük a kekszes alapra. A krém másik felét (a nagyobb részét) keverjük össze a felolvasztott étcsokival és kenjük a málnás krém tetejére. Díszítsük málnával. Néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.

málnás-csokis

Ha van kedvetek, keressetek a Facebokon is….

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!