Klasszikus zöldborsófőzelék

2014 június 17. | Szerző: |

Most hogy kitört a nyári vakáció, két gyerek (egy bölcsis és egy iskolás) ebédjéről kellene átgondoltan gondoskodni. Ami nem mindig egyszerű a délelőtti csavargások, játszóterezések közepette. Általában valami gyors megoldás kell, és az sem mindegy, hogy mit, mert míg a kicsi mindenevő, a nagynál örülünk, ha eszik! A mai túrógombócot is az egyik ette kétpofára, a másik csak széttúrta. Amúgy, ha rajtuk múlna tésztát ennének tésztával, ami azért mégse járja, úgyhogy heti 2-3 főzeléket próbálok majd beiktatni. A zöldborsófőzelék szerencsére kompromisszumos kedvenc, édeskés ízét minden gyerek imádja,  és milyen jó móka a zsenge zöldborsókat kézzel kihalászni !(egy totyogós szemszögéből)

Klasszikus zöldborsófőzelék

Klasszikus zöldborsófőzelék

A főzeléknél nagy dilemám, hogy rántsam, vagy ne rántsam, és mi van a habarással? Ha rántom, akkor próbálok teljeskiőrlésű lisztet, vagy hajdina-, csicseriborsólisztet belekeverni. De ezt most nem rántottam, csak kukoricaliszttel sűrítettem.

Zöldborsófőzelék totyogósoknak is

Zöldborsófőzelék totyogósoknak is

Klasszikus zöldborsófőzelék

 

Hozzávalók:

60 dkg fejtett zöldborsó

1 evőkanál repce olaj

1 kis fej vöröshagyma

1 csomó petrezselyem

2 kiskanál házi vegeta

1 késhegynyi, nem csípős pirospaprika őrlemény

2 evőkanál kukoricaliszt

1,5 dl tej

0,5 dl tejszín

 

Vágjuk fel a hagymát és a petrezselymet.

Kevés olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát,  adjuk hozzá a vegetát, pirospaprikát és a petrezselymet.

Keverjük át és öntsük hozzá a zöldborsót. Keverjük át.

Öntsünk alá 3-4 deci vizet és 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Ízesítsük kevés sóval.

A tejben oldjuk fel a keményítőt és adjuk a főzelékhez. Állandóan kevergetve főzzük mártás sűrűségűre.

Lágyítsuk, selymesítsük kevés tejszínnel. Forraljuk össze  és tálalhatjuk.

Fasírttal, tükörtojással tálalható.

 

Babakaja3

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!