Egyszerű csokis szelet

2014 január 3. | Szerző: |

Kellemesebb évkezdetet el sem tudok képzelni, mint ez a csokis szelet. Az összeállítása, akár csak a tésztája, könnyed és nagyon csokis. És bár tegnap este sütöttem, meg kellett küzdenem a fotózásra félretett szeletekért.

Csokisszelet01

Egyszerű csokis szelet

Hozzávalók:

2,5 decis bögre mércének

  • 1 bögre (250 g nagyon puha) vaj
  • 2 bögre cukor
  • 3 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2-3 kanál kakaópor
  • 1 bögre meleg víz
  • 1 tábla étcsokoládé (100 g)

Csokisszelet03

Forraljuk fel a vizet és tördeljük bele a csokoládét. Tegyük félre hűlni, addig a csoki is felolvad benne.

A puha vajat keverjük össze a cukorral (nem szükséges robotgép, csak kézi habverő), egyenként adjuk hozzá a tojásokat.

Keverjünk hozzá 1 bögre lisztet, és a kakaóport.

Adjuk hozzá a langyosra hűlt csokis vizet. Mehet hozzá a második bögre liszt is, ebbe már keverjük bele a szódabikarbónát. Forgassuk össze és töltsük sütőpapírral bélelt hosszúkás formába.

Előmelegített sütőbe közepes fokozaton (nálam 3-as, 4-es) süssük kb. 45 percig. Végezzünk tűpróbát. Ha szükséges adjunk még neki néhány percet.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Margit Orszagh says:

    Köszi! Ezt még talán én is meg tudom csinálni.

  2. babu1301 says:

    helloka, en megpcsoballtam megcsinalni de valahogy a kozepe folyekony lett.. :/ hol ronthattam el?

  3. babu1301 says:

    hany fokon kell sutni 45percig?

  4. marmalade says:

    Szia Babu, egy kicsit módosítottam az utolsó mondatokon a kérdésed alapján. Sajnos a sütőhőfokát mostanság nem tudom mérni, 3-as, 4-es fokozat. Ha szükséges nyugodtan lehet rátenni még néhány percet a tűpróba után, ez sütője válogatja. Lehet, hogy neked az 50-55 perc lesz az igazi. Egyébként akkor jó, ha a belseje azért még nedvesebb állagú. Ne legyen teljesen száraz.

  5. Mónika Jurinkovits says:

    Köszönöm a receptet, jó kis móka volt megcsinálni az öcsémmel! Mi feldobtuk fél narancs levével és egy egész narancs lereszelt héjával, meg legközelebb kevesebb cukrot teszünk bele, de ez egyén válogatja. 🙂

  6. Gabriella Hamikus says:

    Fú, hát nem tudom, hogy én rontottam e el valamit, de nagyon fura íze van… 🙁
    mindent ugyanígy csináltam, csak tettem még bele banán darabokat, lehet, hogy a szódabikarbóna ad neki ilyen borzasztó mellékízt?

  7. Marikamama says:

    Sajnos, nem jött össze nekem. A teteje megégett, a belseje folyős maradt. Oda adtam a receptet kolléganőmnek, ő is ugyanígy járt.Sajnálom, mert a képen jól néz ki.

  8. marmalade says:

    Sajnálom! Az nem baj, ha belül kissé ragacsos, de persze azért folyós ne legyen, akkor még sütni kellene és a teteje miatt félidőbe letakarni fóliával. Érdekes, nekem elég régi sütőm van, és mégsem égett meg a teteje (én nem takartam le)! Kb. 42 perc után csináltam tűpróbás és láttam, hogy még ragacsos, hagytam neki még 5 percet és jó lett.

  9. Agi Vamosi says:

    Ne idegesíts már!!! 2 bögre liszt okés de, 2 bögre cukor ????? és a vaj is piszok sok ???? Én mindig mindenhez kevesebb cukrot, nádcukrot adok ,de ez a három méreg egyike és biztos ,hogy nem egészséges ebben a formában . De akinek ez így jó fogyassza


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!