Last Minute bodzazselé

2013 május 29. | Szerző: |

Bodzazselé 001 másolata

Lassan elmossa az eső a bodza virágát, úgyhogy nem halaszthatom tovább én sem ezt az anyagot.  Elérkeztünk a bodza utolsó felvonásához, lett belőle rengeteg üveg szörp, bodzás eperlekvár és most ez a zselé.

Tavaly készítettem először bodzazselét – a környezetemben levő gyerekek legnagyobb örömére – , mert rájártak, vajas kalácsra, (amerikai) palacsintára kenve imádták, és kérték tőlem ezt a tömény bodzaízt. Én pedig szívesen ajándékoztam belőle.

A legpraktikusabb akkor készíteni, amikor a bodzaszörpöt is csináljuk. Nagyjából egy liternyi szörpöt tovább forralok, míg, 7-8 decire összesűrűsödik, belekeverem a lekvárzselésítőt, kisebb üvegekbe töltöm, majd száraz dunsztba teszem. A zseléről annyit azért érdemes tudni, hogy az állás jót tesz neki,  és két-három hét után nyeri el állagát.

Bodzaszörpöt én így csináltam, Ökoanyu pedig cukor nélkül.

Bodzazselé 021 másolata másolata

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!