Ma délután minden a macaronról fog szólni! – Kávés macaron

2013 március 20. | Szerző: |

2. Macaron Nap,március 20

Mi is az a macaron? Kicsi, kerek, színes desszert, valamilyen krémmel töltve. Darált mandulából, cukorból (vagy cukorszirupból , felvert tojásfehérjéből készül.  Hogy milyen is a jó macaron, az egyrészt ízlés doga, állagra könnyűnek, légiesnek kell lennie, kicsit roppanós kéreggel.

 

Mire jó a Macaron Nap?
Leszámítva a tömeget, a tülekedést, a mai napon több, mint 20 cukrászda sütijét lehet egy helyen megkóstolni, így a nap végére tudni fogod, hogy neked melyik változat jön be.
A kiálltók között ott lesz a La Praline, a Centrál Kávéház, a Four Seasons Gresham, a Gerbaud, a Villa Bagatelle, a Sarki Fűszeres, a Gundel Cukrászda, a Sugar! és még sokan mások. Zólyomi Zsolt, az Orr elkészítette a macaron illatot és néhny ismert ember is kilátogat. Szóval, ha nincs más programod, ma délután 3-kor irány az Akvárium, az Erzsébet téren.

Bevallom, én még csak aTchibo kurzusán késztíttem macaront, hiába vettem megazóta a szuper szexi szilikonos formámat, még nem jutott idő rá, hogy idehaza kipróbáljam.
Az ott készített kávés macaron receptje a következő:

Kávés macaron

Hozzávalók: 250 g őrölt mandula, 450 g kristálycukor, 6 db tojásfehérje, 60 g porcukor, 10 csepp citromlé
1 csésze presszó kávé

Az őrölt mandulát összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és végül a citromlevet, majd a kemény habba belekeverjük a kávét. Az elkészült habot a mandulás porcukros keverékbe forgatjuk. Sima csöves nyomózsákból egyenlő távolságra a forma jelöléseinek megfelelően kis kör alakú formákat készítünk. 10 percet pihentetjük száraz helyen, majd 150 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Miután kivettük szilikon sütőlapot kivesszük a tepsiből, hogy ne süljön tovább, hagyjuk kihűlni és csak kihűlés után vesszük le a formáról.

Kávékrém

Hozzávalók: 3 db tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 csésze presszó kávé, 10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg vaj
A tojássárgáját a cukorral vízgőz felett habbá verjük, majd hozzáadjuk a kávét. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hozzáadjuk a vajat és a csokoládét és simára keverjük. Kihűtjük, majd gépi habverővel felhabosítjuk. A kész krémmel összetapasztjuk a tésztákat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!