Gesztenyés- szelet

2009 december 26. | Szerző: |

Még tavaly novemberben készítettem egy összeállítást gesztenyés finomságokból az nlc-nek, nem is értem, hogy akkor miért nem tettem ide is fel a receptet. Most karácsony alkalmával megint előkerült ez a remek gesztenyés süti.

Gesztenyés-szelet

Hozzávalók:

250 g édes gesztenyemassza,
100 g gyorsfagyasztott, héj nélküli gesztenye,
2-3 evőkanál porcukor,
100 g vaj,
90 g étcsokoládé.

Máz:
100 g étcsokoládé

1 kiskanál növényi olaj.

Elkészítés:

A fagyasztott, héj nélküli gesztenyedarabokat szórd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 1 dl szükséges hozzá), és főzd legalább 25-30 percen át, amíg a gesztenye teljesen megpuhul. Ekkor krumplinyomóval vagy egy robotgép segítségével pürésítsd. Nem kell, hogy selymes legyen az állaga, maradhatnak benne nagyobb gesztenyedarabkák is.

A margarint mikrohullámú sütőben olvaszd fel, és tördeld bele az étcsokoládét, hogy az is megolvadjon.

A gesztenyemasszát villával nyomkodd szét, add hozzá a főtt gesztenye-pürét, a felolvasztott étcsokoládés vajat, és ízesítsd néhány evőkanál porcukorral. Bélelj ki egy kisebb püspökkenyérformát folpackkal, és öntsd bele a masszát. Igazítsd el egyenletesen a tetejét, kocogtasd a forma alját az asztalhoz, majd egy egész éjszakára tedd be a hűtőbe pihenni.

Másnap a tortabevonót egy kiskanál étolaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben olvaszd fel, és kend a gesztenyeszeletre. Hagyd a mázt megdermedni rajta, utána szeletelheted.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!